Ne Gibi Durumlarda Terapiye Başvurabilirim?

Eski zamanlardan bu yana gelen insanda fiziksel sağlığın yerinde olmasının yeterliliği inancı, günümüzde büyük bir değişime uğramıştır. Çünkü bireyde zihinsel ve duygusal sağlığın da güçlü olması yaşama daha güçlü bakabilmesini sağlamaktadır. Fiziksel sağlık yanında duygusal ve zihinsel sağlığı da önemsediğinizde de terapiler, birçok değişen konu ve rahatsızlıkta yaşam kalitenizi arttırabilir.

Terapi, mutlak koşulda her bireyin tüm diğer sağlık ihtiyaçları gibi rutin ve zorunlu bir konumda görülmeyebilir. Fakat birey bazı durumlarda terapiye başvurmaktan da çekinmemeli ve tam doğru zamanı tercih edebilmelidir. Ne gibi durumlarda terapiye başvurabilirim sorusu bugün klinik alanda çok sık karşılaşılan ve rehberlik talep edilen bir sorudur.

Terapi Başvuruları İçin En Net Belirtiler Nelerdir?

Değişen birçok zihinsel ve psikolojik problem, hayatın stresi ve yaşadığınız her zorluk ile bir araya geldiğinde özellikle baskın duyguların açığa çıkmasına neden olabilir. Bu tip durumlar ile birey kendi kendine başa çıkabileceği gibi çevresinden destek alabilir ve elbette profesyonel yardım açısından da terapiye başvurmayı tercih edebilir. İşte bu noktada da terapiye başvurmak için bazı belirgin belirtileri göz önünde tutmak gerekebilir.

Yaşadığınız herhangi bir durumun ya da yıllardır süregelen bir problemin sizde oluşturduğu umutsuzluk ve üzüntü sizi depresyona sürükleyebilir. Hayatınızın gündelik seyrine etki eden bu tip duygularda hatta endişe, anksiyete, bireysel saygı problemleri ve duygusal çatışmalarda terapi desteği alınabilir. Özellikle de aşağıda bahsedilecek durumlarda da terapi başvurusu yapmak büyük fayda sağlayacaktır.

  • Birey, iş arkadaşları, aile veya toplum ile iletişim problemleri
  • Aile içerisinde aşılamaz sorunlar
  • İş hayatında yaşanan sorunlar
  • Çok eski dönemlerden takılı kalınmış psikolojik problemler
  • Mesleki stres
  • Ruhsal anlamda bir denge bozukluğu olduğu düşüncesi
  • Madde bağımlılığı ya da sosyal medya bağımlılığı sorunlar
  • Travma sonrası stres bozukluğu problemleri

Terapiye Başvurmak İçin En Doğru Zaman Nedir?

Yaşanabilecek birçok farklı problem, duygusal değişimler, stres ya da değişen kaynaklar günlük yaşamınızı etkilemeye başladığında terapi desteğine ihtiyacınız bulunduğunu rahatlıkla düşünebilirsiniz. Bu gibi durumlar davranışlarınızda bazı değişikliklere ve hissiyatınızda problemlere yol açabileceği gibi sosyal anlamda da sizi zorlamaya başlayabilir. Daha iyi bir iş hayatı, evlilik hayatı ve aile hayatı kurabilmek, stres ile baş edebilmek, kendinizde olumlu değişimler oluşturabilmek ve daha iyi hissetmek için terapiye her durumda da başvurulabilir.

Yardım Aramak Güçlülüğün İşaretidir

Bireysel tedavi genellikle psikoterapi olarak adlandırılır ve duygusal sorunları olan insanlara yardımcı olmayı amaçlar. …

Motivasyon Üzerine

Günlük yaşantımızda sıkça motivasyon kelimesini duyarız. Dil öğrenmek, kilo vermek, kariyerini geliştirmek, spor …

Çocuğunuza Yeni Arkadaşlar Bulması İçin Yardım Edin

Anksiyete, belirli bir ölçüde herkesin hayatında var olan bir durumdur ve tıbben de yararlı olduğu bilinir. Çünkü …